/ Mat & Bak /

Glutenfritt knäckebröd

Idag har det städats och bakats här hemma, blev mer tekakor och glutenfritt knäckebröd...
 
Knäckebröd
 
1 bakplåt
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1,5dl Solrosfrön
  • 1,5dl Sesamfrön
  • 1dl Linfrö, krossade
  • 1dl Rapsolja
  • 2dl (200g) vatten, kokande
  • 1/4pkt (12,5g) KronJäst För Matbröd
  • 3msk (30g)Vatten, kallt (blandas med jästen)
  • 1tsk Salt

1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.

2. Häll i rapsolja och kokande vatten och arbeta ihop degen i degskålen. Efter ett par minuter tillsätt jästen utrört i lite vatten.

3. Arbeta degen i 5 minuter till, låt stå ca 15 minuter så att jästen hinner komma igång.

4. Stryk ut eller kavla så tunt det går på bakplåts papper. Strö på havssalt om du vill.

5. Gör spår med hjälp av en spatel i rader så blir det enklare att dela dem efter gräddning.

6. Sätt ugen på 150°C

7. Grädda i en timme, tag ut, låt svalna och bryt knäcket i bitar.

 

Recept från kronjäst.se