/ 2016 / Mat & Bak /

Mjuk Pepparkaka

Denna goda kaka bakade jag igår kväll, frös in nästan hela (måste ju provsmaka en bit) till kommande gäster i jul. Enkel och god kaka som blir extra saftig av gräddfilen. Testa!

150 g smör
3 st Ägg
3.5 dl Socker
2 dl Gräddfil
4 dl Vetemjöl
3 tsk Bakpulver
1 tsk Ingefära
1 tsk Malen kanel
1/2 tsk Kardemumma
1/2 tsk Nejlika
 
  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Smält smöret och blanda i kryddorna, låt det svalna.
  3. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och smör. 
  4. Blanda mjöl och bakpulver noga och blanda ner i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och brödad form.
  6. Grädda på galler i ugnens nedre del i 50-55 minuter eller tills kakan känns torr.
 
mjuk pepparkaka, julbak, pepparkaka