Mjuk Pepparkaka
Denna goda kaka bakade jag igår kväll, frös in nästan hela (måste ju provsmaka en bit) till kommande gäster i jul. Enkel och god kaka som blir extra saftig av gräddfilen. Testa!
150 g smör |
3 st Ägg |
3.5 dl Socker |
2 dl Gräddfil |
4 dl Vetemjöl |
3 tsk Bakpulver
1 tsk Ingefära
1 tsk Malen kanel
1/2 tsk Kardemumma
1/2 tsk Nejlika
|
- Värm ugnen till 175°C.
- Smält smöret och blanda i kryddorna, låt det svalna.
- Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och smör.
- Blanda mjöl och bakpulver noga och blanda ner i smeten.
- Häll smeten i en smord och brödad form.
- Grädda på galler i ugnens nedre del i 50-55 minuter eller tills kakan känns torr.