/ 2017 / Mat & Bak /

Kelda

Jag har testat Keldas smarriga nyhet! Pastasås med portabello svamp. Vi älskar svamp i vår familj så den gick verkligen hem! #keldapastasåsbuzz #kelda 

/ 2017 / Mat & Bak / Penny / William /

Onsdag

Dagarna springer iväg! Det fixas med något hela tiden. Vi är friska och pigga, hoppas vi klarar oss länge trots förskola och höstrusk. Gjorde världens enklaste middag idag. Tips!


Gör såhär: Dela ett helt blomkålshuvud, låt det koka ca 10 min med 1 tärning grönsaksbuljong. Mixa sedan slät med 1 dl grädde. Salta och peppra. Servera med ett gott bröd! Mums. 

/ 2017 / William /

Väldigt jobbigt

William föddes med ett litet hjärtfel som upptäcktes när han var bebis. Vi har gått på regelbundna kontroller och har hela tiden vetat om att en operation troligtvis kommer att behöva göras när han blir lite större och mer aktiv.  Det skulle göras en ballongvidgning som går fort och man återhämtar sig på bara någon dag. Vår läkare har hela tiden spelat in filmer då han undersökt hjärtat med UL. Han har sedan skickat detta till experter i Göteborg för att få konsultation. I slutet på sommaren ringde en läkare från Göteborg och började förklara att han och flera kollegor har gått igenom Williams journaler och de har sett att en ballongvidgning inte kommer att hjälpa utan att en annan operation behövs göras. Det kommer bli en öppen operation och de kommer behöva koppla honom till en hjärt och lungmaskin. För att förklara Williams hjärtfel enkelt så är det som att en klädnypa sitter på en vattenslang och nyper åt flödet. Vi kommer att behöva åka till Göteborg ca 2 veckor och återhämtningen blir betydligt längre. Bröstbenet ska läka och resten av kroppen såklart... Själva ingreppet är ganska litet men operationen kommer ändå ta lång tid då det krävs mycket förberedelser. Dessa timmar ser jag verkligen inte fram emot! Det kommer tas prover i Göteborg och vi kommer att ha möjlighet att ställa en massa frågor på plats innan operationen såklart. Det finns alltid risker och även om dessa är små så är det helt omöjligt att inte tänka det värsta.
 
Jag vill inte att hans ska sövas eller opereras alls! Det är dock något som måste göras då hjärtat får arbeta för hårt och William kan påverkas tex när han springer och leker mycket. Det är dock inte farligt men ska åtgärdas innan han blir för stor. Vi ska få besked ca 3 veckor innan vi ska komma till Göteborg och än så länge går vi bara och väntar. Dock så skulle vi få komma senast 7 December. Vi kommer åka hela familjen och sjukhuset står för boendet. Vi hade tänkt ha namngivelse för Penny på hennes födelsedag men då vi inte vet när operationen blir av så får vi avvakta med det. ♥
 
Kommentarer (1)
lilla hjärtat, william, hjärtoperation, ronald mcdonald hus, göteborg, göteborg barnsjukhus, / williams operation