/ 2018 / Mat & Bak /

Yakisoba med sidfläsk och shiitake

Detta recept såg jag på nyhetsmorgon i veckan och det såg väldigt gott ut så det får bli kvällens middag.
 

Du behöver

  • 250 g äggnudlar (jag änvänder risnudlar)
  • 400 g färskt eller rimmat sidfläsk (inte rökt)
  • 1 stor klyfta vitkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g shiitake
  • 1 morot
  • 4 salladslökar
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • 2 msk picklad ingefära

Sås

  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk worcestershiresås
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk ketchup

Gör så här

  1. Koka nudlarna i 1 minut kortare tid än vad det står på förpackningen. Skölj i iskallt vatten i durkslag tills nudlarna är kalla. Låt rinna av.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen.
  3. Skär sidfläsket i munsbitsstora bitar. Stek i en het panna utan fett tills köttet är gyllene. Ta av från värmen och lägg över köttet på ett fat.
  4. Strimla vitkålen tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skiva svampen. Skala och skär moroten i tunna tändsticksstavar och skiva salladslöken till 3 centimeter långa bitar.
  5. Hetta upp pannan igen tills den ryker. Häll i lite olja och stek vitlök och färsk ingefära under omrörning i några sekunder. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa i 2–3 minuter.
  6. Tillsätt fläsket och nudlarna och låt fräsa samman i 1 minut. Häll på såsen och låt fräsa ihop i ytterligare 1 minut. Servera genast med lite picklad ingefära.
Bild och grundrecept från köket.se
 
Yakisoba / middag, fredag / nudlar, shiitake, svamp,