Yakisoba med sidfläsk och shiitake
Detta recept såg jag på nyhetsmorgon i veckan och det såg väldigt gott ut så det får bli kvällens middag.
Du behöver
- 250 g äggnudlar (jag änvänder risnudlar)
- 400 g färskt eller rimmat sidfläsk (inte rökt)
- 1 stor klyfta vitkål
- 2 klyftor vitlök
- 100 g shiitake
- 1 morot
- 4 salladslökar
- neutral rapsolja, till stekning
- 2 tsk finhackad färsk ingefära
- 2 msk picklad ingefära
Sås
- 3 msk japansk soja
- 3 msk worcestershiresås
- 2 msk strösocker
- 3 msk ketchup
Gör så här
- Koka nudlarna i 1 minut kortare tid än vad det står på förpackningen. Skölj i iskallt vatten i durkslag tills nudlarna är kalla. Låt rinna av.
- Blanda alla ingredienserna till såsen.
- Skär sidfläsket i munsbitsstora bitar. Stek i en het panna utan fett tills köttet är gyllene. Ta av från värmen och lägg över köttet på ett fat.
- Strimla vitkålen tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skiva svampen. Skala och skär moroten i tunna tändsticksstavar och skiva salladslöken till 3 centimeter långa bitar.
- Hetta upp pannan igen tills den ryker. Häll i lite olja och stek vitlök och färsk ingefära under omrörning i några sekunder. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa i 2–3 minuter.
- Tillsätt fläsket och nudlarna och låt fräsa samman i 1 minut. Häll på såsen och låt fräsa ihop i ytterligare 1 minut. Servera genast med lite picklad ingefära.
Bild och grundrecept från köket.se