/ Mat & Bak /

Glutenfri sirapslimpa

Idag har jag bakat bröd till Daniel samt pizza till middag =)

Sirapslimpa 1 bröd

50 g smör eller margarin
3 dl filmjölk
1 pkt jäst (50 g)
1/2 tsk salt
1/2 dl mörk sirap
1 tsk fänkål, stött
500 g glutenfri mjölmix (spara 1 dl till utbakningen)

Smält fettet, tillsätt filmjölken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap och fänkål. Blanda ner mixen men spara ca 1 1/2 dl till utbakningen. Arbeta ihop degen och låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter. Baka ut till en limpa och låt den jäsa på plåt ca 20 minuter. Grädda i 200 grader, ca 30 minuter.

#1 / / JOLINE&MIO:

Ja, Rockyroad:en var väl sådär... en aning för söt faktiskt :O Föredrar hellre din sirapslimpa :) Jag är verkligen en kolhydrats-person på det sättet ;)