/

Fredag

Lunchade med Jossan idag samt hjälpte henne välja glasögon. Strax tänkte jag börja med kvällens middag som blir sparris med hollandaise till förrätt och laxsoppa med aioli till varmrätt. Det är inte så ofta vi äter fisk här hemma då Daniel inte är så förtjust i det, men ibland går det bra! 
/ Mat & Bak /

Knäcke

Här kommer receptet på surdegsknäcke, har dock inte bakat ännu då surdegen var slut i affären när jag skulle gå och handla, typiskt! Ska dock åka och storhandla strax när Daniel kommer hem så hoppas det finns på nästa affär istället.
 
Ingredienser
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl (120g) vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön (el pumpakärnor)
  • 1/2 tsk salt
  • ½ dl kross linfrön
  • ½ Burk (75g) Bagarens Surdeg (välj mellan vete & råg)
  • 1,5 (150g) dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
  • ev kummin eller annan krydda efter eget önskemål
  • Att strö över: olja & havssalt

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt surdeg, vatten och olja. Rör om till en lös smet. Låt stå 15 min.
3. Bred ut smeten tunnt på en plåt (ca 30x40 cm) m bakplåtspapper.

4. Pensla med lite olja och strö över havssalt (antingen före gräddning eller efter 30 min)

5. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Ta ut plåten och skär i lagom stora bitar. Grädda sedan ytterligare 25-30 min. Knäckbröden ska bli krispiga. Låt svalna på galler. Förvaras torrt!

Receptet har jag hittat på kronjäst.se

/

God morgon!

Snart är helgen här igen och på Lördag åker vi till Stockholm för att hälsa på bror med familj, de kom nyligen hem från  USA så ska bli kul att höra allt om resan. Fredagen kommer kommer vi nog bara spendera hemma med god mat och Idol, fredagsmys! Idag tänkte jag rensa igenom lite barnkläder, finns en del smått  som William inte ens hunnit använt! Sen ska jag nog baka knäckebröd på surdeg och en massa frön, använder färdig surdeg från kronjäst. Återkommer med recept...