/ 2015 /

Familjegrav

Idag blev det en promenad efter frukost. Vi köpte gravljus och gick till min familjegrav. Träffade på både moster och min mormors bror så vi stod och pratade en stund. Det var väldigt mycket folk på kyrkogården och det är ju så fint med alla ljus! Efteråt gick vi hem och satte en varsin pizzadeg på jäsning. Det är inte ofta vi gör pizza men det blir ju väldigt gott! William somnade precis så nu blir det gårdagens Big Brother och sen Så mycket bättre. 

/ 2015 / Mat & Bak /

Glutenfria bullar

Idag har vi varit hemma nästan hela dagen. Lekt och bakat bullar. William sov nästan 2 timmar på balkongen men jag kände att jag också måste få luft och tog en kvällspromenad. Lyssnar på senaste boken av Hjorth/Rosenfeldt som är så spännande! Jag har rekomenderat böckerna förr. Daniel bytte däck på bilen när han kom hem och är nu på middag på Matildas med föreningen. Jag hällde precis upp ett glas rött och ska mysa i soffan. Trevlig kväll! 
 
 
/ 2015 / Mat & Bak /

Chokladbollar med brynt smör!

Jag brukar inte gilla vanliga chokladbollar men dessa är riktigt goda! Lite mer "vuxna" i smaken men väldigt enkla att göra!
 
Ingredienser:
 
100g brynt smör (passa så det inte bränns)
3 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
2 msk kakao
2 msk kaffe
1 nypa salt
50 g mörk choklad
 
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en mixer och mixa slätt, smält chokladen och rör ner. Låt stå svalt ca 20 minuter och rulla sedan bollar och doppa i kokos. Mums!
 
 
Receptet är lite omgjort men från början kommer det HÄRIFRÅN