/ 2017 /

Ny telefon

Om några dagar kommer min nya telefon ( den har har inte släpps ännu ). Det var dags att förnya abonnemanget och då "ingår" en ny telefon. Jag har haft LG i många år och har varit nöjd förutom med kameran så det var dags att testa något nytt. Det blev en svart Samsung Galaxy A5 2017.  Jag fick även med ett par trådlösa Urbanears hörlurar på köpet. Sen beställde jag ett Exoglass skydd för säkerhets skull också.
 
 

Ny mobil i Galaxy A-serien i lyxig design av glas och metall med bättre kamera, vassare skärm och en generösare batteritid.

  •     Vatten- och dammtålig
  •     Ljuskänslig kamera för bättre bilder
  •     Fingeravtrycksläsare
  •     Lång batteritid med snabbladdning
 
/ 2017 / Mat & Bak /

Tisdag

William äter ju mjölkprotein fritt sen ganska lång tid tillbaka och ett par gånger om året ska vi testa försiktigt om han reagerar på vanlig mjölk. I helgen fick han smaka (troligtvis lite för mycket) och igår blev han jättedålig i magen och hade ont stackaren. Det hade inte riktigt gått över i morse så det blev ingen förskola idag. William fick följa med till Pennys BVC besök och nu väger hon 5058kg och är 58cm lång. Stora tjejen som växer för fort!
 
 
Förra veckan gjorde jag halloumi och den blev riktigt bra, fick tillsätta lite mer salt bara. Nästa gång ska jag nog smaksätta med lite roliga kryddor och var mer generös med saltet. Igår åt vi några bitar med chili flakes och honung, mums! Resten av osten frös jag in. Till middag ikväll blir det kåldolmar med potatis som jag gjorde igår, jag gillar att ligga steget före med middag ibland och när jag väl får ett "ryck" så är det smidigt att göra 2 maträtter på samma gång. Igår åt vi falukorv med potatis och pepparotsås.
 
Klicka HÄR för recept
 
/ 2017 / Mat & Bak /

Hemmagjord Halloumi och Ricotta

Testar något nytt idag. Hemmagjord halloumi och ricotta. Jag har gjort färskost tidigare men detta är lite fler steg och temperaturer att hålla koll på. Ska bli kul att smaka på slutprodukten. Hoppas det blir bra. Återkommer med recept och resultat senare. Blev inspirerad av programmet Mandelmanns gård som går på 4an. Vilket härligt liv de verkar leva! Slitigt men gud så mysigt med alla djuren.