/ 2016 / Gravid /

Magen

Vi väntar fortfarande på lilla bebisen, tror det blir övertid. Gick över 10 dagar med William men förslossningen startade av sig själv och jag hoppas den gör det den här gången också. Dock så stannade värkarna av lite och jag fick värkstimulerande dropp vilket jag i efterhand känner att jag inte vill ha igen om det inte verkligen behövs! Jag gillade inte att "sitta fast" vid en droppslang och sen fick jag över maxdos och de trodde jag hade epidural men den hade ju åkt ur... Kändes liksom konstlat, stressigt och inte bra. Finns ju andra alternativ än droppet om det behövs.
 
Dock kanske jag tar EDA igen och då blir det kanske att "släpa omkring" på droppstälning ändå... Vi får se.
 
Känns skönt att ha lite bättre koll denna gång men jag tar det som det kommer och "följer med kroppen"
 
Nu längtar vi massor! ♥
 
 
/ 2016 / Mat & Bak /

Mjuk Pepparkaka

Denna goda kaka bakade jag igår kväll, frös in nästan hela (måste ju provsmaka en bit) till kommande gäster i jul. Enkel och god kaka som blir extra saftig av gräddfilen. Testa!

150 g smör
3 st Ägg
3.5 dl Socker
2 dl Gräddfil
4 dl Vetemjöl
3 tsk Bakpulver
1 tsk Ingefära
1 tsk Malen kanel
1/2 tsk Kardemumma
1/2 tsk Nejlika
 
  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Smält smöret och blanda i kryddorna, låt det svalna.
  3. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och smör. 
  4. Blanda mjöl och bakpulver noga och blanda ner i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och brödad form.
  6. Grädda på galler i ugnens nedre del i 50-55 minuter eller tills kakan känns torr.
 
/ 2016 /

Christmas Sparkle