/ 2018 /

Vardag

Idag började Daniel jobba igen efter ca 2 månaders ledighet! Vi har haft det så bra denna sommar. Fantastiskt väder, fått mycket gjort i huset. Ätit gott, hängt i parken. Umgåtts med familj och vänner. Nu är hösten riktigt välkommen. En av mina favorit årstider. Det enda som är drygt är att det ingår regnkläder och sjukdomstider. Båda barnen var ledsna när jag lämnade dom på förskolan i morse. Kändes inte kul att gå därifrån men jag vet att det snabbt blir bra igen. Vi har varit bortskämda med att ha barnen hemma mycket. När jag jobbade på tåget så kunde jag hämta tidigt ofta eller vara hemma tills Daniel kom hem och "böt av". Det blir en stor omställning nu med längre dagar på förskolan. Nu blir det inte hela veckan men ändå. Har svårt att tänka att man ska lämna 7.45 och hämta ca 16.30 Gud vad lite man får träffa sina barn. Nästan bara hem och äta och sova. Vet att det är mångas vardag men jag tycker det känns helt fel. Jag vänjer mig väl så småningom. Skönt att inte jobba helger mer iallafall!  Nu ska jag plugga. Kram på er!

</div
/ 2018 / Penny / Vårt nya hus / William /

Lördag

Oj vilken vecka! Min utbildning har startat och det var jättekul att träffa min klass och äntligen komma igång! Det var flera hundra sökande men endast 35 platser så jag är jätteglad att jag kom in. På Onsdag börjar jag min praktik. 8-16.30 ska jag jobba. Det ska bli spännande och är verkligen något nytt. Utbildningen ger dubbelkompetens och jag kan arbeta både som lärarassistent och elevassistent när jag är klar, eller båda såklart. Idag lämnade vi barnen hos mormor några timmar och åkte till Valbo. Vi kan snart flytta upp på övervåningen och nu börjar det roliga! Inredning och fix! Köpte "glasballonger" i ljusgrönt och rosa och en moln spargris till Penny. En hylla, sänglåda, och lampor bland annat. Nu sover barnen så vi ska äta svampsoppa och sen upp och fixa! Kram på er. 

/ 2018 / William /

William

Idag fyller William 4 år! Vår fina kille! Vi hade kalas hemma igår och han fick så mycket fina saker. Imorgon börjar han förskola igen efter lång ledighet. Han har funderat varför Penny gått dit och inte han. Inskolningen gick jättebra med henne. Blir kul att få gå dit tillsammans med brorsan också. De går på avdelningarna bredvid varandra. Just nu sitter jag på tåget påväg till Borlänge. Lite skumt att åka på "mitt gamla tåg". Min utbildning börjar idag med 3 dagars (2 nätter) introduktion och genomgångar. Jag ska bo på Hotel helt själv! Har inte varit utan barnen 2 nätter förut. Det går säkert bra men kommer kännas tomt. Under ett år ska jag på 6 träffar i Borlänge. Resten är praktik 20 timmar i veckan och hemmastudier. Jag fick praktik på skolan bredvid oss! Jättekul. Vardagspysslet underlättas med 2 min till både förskola och jobb. Daniel börjar jobba om en vecka. Denna långa ledighet är snart slut men om ca 60 dagar drar vi till Thailand i 3 veckor. Det blir mycket att plugga för mig nu så jag kan slappna av på resan. Hoppas ni får en bra start på veckan! Kram på er!