/ 2017 / Mat & Bak /

Recept Morotsbröd

Här kommer ett recept på morotsbröd jag bakade igår som är glutenfritt och väldigt smarrigt! Jag hittade receptet på niiinis.se men har ändrat lite i receptet. Brödet går fort att baka och blir väldigt saftigt och gott med rivna morötter i smeten.
 
Till  16 bitar:

5 dl vatten
50 g jäst
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 msk sirap
1 dl naturell yoghurt
2 dl rivna morötter
2 dl havregryn
10 dl Glutenfri Mjölmix (jag använder finax röda)

Icke glutenfritt:

Hoppa över fiberhusk
Byt ut mjölmix mot vanligt mjöl

Gör såhär:

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet (37º) och tillsätt fiberhusk, låt svälla i 10 min.

Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter, låt maskinen jobba i ca 5 minuter. Degen kommer att vara kladdig. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.

Häll ut degen på bakpappersklädd plåt. Smeta ut den med slickepott. Ta en degskrapa eller kniv och blöt den. Dela upp plattan i 16 bitar. Strö på lite havregryn. Låt jäsa övertäckta ca 50 minuter.

Grädda i mitten av ugnen, 225º i ca 20 minuter.